Høst 2013

Sommer/Høst 2013

Asena_Kangal_Rottweiler

I forbindelse med sommerferien planla vi operasjon av Arogs ventre bakben som fremsto som den verste. I forberedelse til operasjonen, for at Arog skulle være mest mulig forberedt, var han til behandling hos Renate Nydal. Vi har vel aldri opplevd at noen fremmede har fått "tillatelse" fra Arog til å klemme og trykke i vei uten å bli relativt godt kjent først. Ikke et pip kom det fra han. Hans ro under behandlingene bekreftet at vi så definitivt har funnet rett energi med tanke på rehabiliteringen etter operasjon.

 

Vi var ved godt håp uken før operasjon. Som et siste ledd i forberedelsene skulle det tas bilde av beina igjen samt hofter. Til vår store forbauselse kunne kirurgen fortelle og at de kunne påvise HD, dog mild grad (C). Det gjorde oss relativt nedtrykt. Vi følte han hadde nok utfordringer som han hadde om han ikke skulle ha HD å slite med også. Med tanke på at det foreløpig kun var mild grad ønsket vi operasjon av benet for forhåpentligvis å kunne avlaste hoftene noe.

 

Operasjonen gikk som forventet og kirurgen var godt fornøyd med sitt arbeid. Det tok lang tid etter han kom hjem før han kom mer til seg selv igjen. Men med tålmodighet og uten mas fra andre var han villig til å røre på seg igjen. Det var tydelig han hadde relastivt store smerter så han fikk en god del smertestillende særlig den første uken.

 

Ferien skulle tilbringes i Norg-Norge. Vi dro halvannen uke etter operasjonen til Arog. Vi kjørte oppover i regnvær, men etter Dovre sprakk skydekket opp og håpet om et Storvik i sol dukket opp. Og vi hadde tydeligvis vært veldig snille i år alle sammen. For i 2 uker skinte solen fra morgen til kveld. Kan ikke huske sist Storvika har vist seg fra denne fantastiske siden.

 

På gunn av beinet til Arog ble det dårlig med fjellturer på han. Men derimot fikk Asena og Cora se alt Storvika har å tilby, fra iskalde fjellvann, snøskavler, reinsdyr, fjelrøys og fantastiske topper med utsikt som tar pusten fra deg.. For et herlig hundeliv! Strandlivet fikk de dog alle smake. Spesielt godt var det for Arog å få anledning til å løpe rundt og leke med jentene uten at benet fikk for stor belastning.

 

Etter 2 fantastiske uker bar det sørover igjen. Tradisjon tro stoppet vi på Tynset og hadde nok noen fantastiske dager der - som vanlig. Turer i herlig terreng med et herlig vertskap!

 

Har dog endelig tatt meg tid til å ta grunnkurset med Asena hos Din Beste Venn. De kan jeg virkelig anbefale. Asena og jeg kjørte like godt videre med Videregående kurs 1 for dette var virkelig gøy! Asena er virkelig kosentrert og ivrige etter å lære nye ting. Og en veldig god ting kommer ut av dette og det er å lære seg å ignorere de hun ikke liker istedet for å "bitche".

 

Og ikke nok med det - jeg har meldt meg på instruktørkurs (også dette hos Din Beste Venn). Om jeg velger å starte som instruktør gjenstår å se, men her kommer jeg å lære meg masse om hund, hund og litt meg selv. Gleder meg masse!!

 

Ha en fin høst!

 

/Margrethe

Copyright © 2012-2014 Margrethe Monsen - post@asena.priv.no