Våre Hunder

Asena - vår vakre Kangal-Rottweiler jente

Asena_Kangal_Rottweiler

Vakre Asena kom til verden på Rena 7. mars 2011 sammen med sine 3 søstre og 5 brødre.

 

Valpene levde de første 8 ukene med lek og moro på engene i vårløsningen, mens mamma Chanti holdt et strengt øye med dem og sørget for å skape et godt utgangspunkt for trygge og sunne hunder. Chanti er en flott, kraftig og kjærlig Rottweilertispe, bare 1 år eldre enn valpene sine. Pappa Bolut var nok ikke like ivrig på oppfølgingen, men genene han har gitt til avkommet er det ikke noe å si på. Bolut var en veldig stor, stolt og herlig tyrkisk Kangal.

 

Med tanke på Bolut og rasen han representerer var vi nok noe usikre på om en valp fra denne karen ville bli i meste laget for oss. Men snakk om grunnløse bekymringer! Asena er allerede etter bare litt over ett år en fantastisk flott hund. Hun er sosial og kjærlig samtidig som hun er tålmodig med barn. Vi har fremdeles litt å gå på når det gjelder lydighet, men ser at heller ikke det vil bli noe problem. Vokterinstinktet har hun og det skulle bare mangle med noen tusen års arvegener fra Kangalen Bolut. Men dette instinktet er avbalansert og Asena gir det opp straks vi ber henne om å roe seg.

 

Asena var gjennom oppveksten vært med pappa på jobb hver eneste dag og til stadighet møtt nye mennesker. For veldig mange på pappas jobb har Asena vært en viktig del av arbeidsdagen. Med sin utrolige hengivenhet og åpenlyse glede over å se hver eneste en, lyser hun opp den enkeltes hverdag på en måte som få mennesker kan. En finere hund kan vi ikke ønske oss!

Cora - vår herlige Shetland Sheepdog jente

Cora_Shetland_Sheepdog

Lille Cora ble født i Bergen 6. mars 2010, og hun har 1 bror og 1 søster.

 

Lite visste vi hva vi bega oss inn på da vi bestemte oss for å inkludere Cora i familien. Dengang da Asena var ca et halvt år tenkte vi det ville være fint for Asena med en lekekompis. Vi hadde jo egentlig sett for oss en hund på størrelsen til Asena, men da ville det bli veldig trangt i personbilen vår. Så av praktiske grunner forbarmet vi oss over Cora etter å ha sett ett vakkert bilde av henne på Finn.no.

 

Gale og impulsive som vi var, reiste vi over til Bergen, betalte noen tusenlapper og dyttet den smått nervøse halvannet år gamle shetland sheepdog tispen inn i reiseburet, og dro sporenstreks tilbake til Oslo.

 

Allerede ved første ferjeleie lurte vi på om vi skulle snu og levere Cora tilbake, dersom vi klarte å fange henne vel og merke. På et øyeblikk hadde hun kastet seg ut av bilen og gaulet som en gal mens hun løp mellom noen titalls kjørende biler, fullstendig uten mål og mening. Etter noen panikkartede og dessuten pinlige minutter fikk vi lokket villstyringen inn i nevene til pappa med noen godbiter. Det var det siste Cora fikk oppleve av frihet på den turen.

 

Vi var blitt advart av tidligere eier om at Cora som er en kjærlig og vanligvis lydig hund, er glad i å løpe etter syklister, joggere og annet som beveger seg, og aller mest fugler som skjære og kråke. Men at hun skulle være så til de grader fiksert at det ikke var mulig å få henne ut av det, skremte oss. Hva i all verden for en hund var det vi hadde skaffet oss? Bedre ble det ikke av at den innledende kjemien med Asena kunne minne litt om olje og vann.

 

Heldigvis returnerte vi ikke Cora, noe vi sterkt vurderte. I tiden som har gått er denne fikseringen nemlig blitt helt borte og nå er hun bare den elskelige, vakre og lydige hunden som tidligere eier med rette hevdet hun var. Vi er i dag veldig takknemlige for at vi fikk henne inn i familien vår og hun leker nå for øvrig svært godt med Asena. Hun har en viss reservasjon mot fremmede og det er etter vår mening bare bra. Mennesker må gjøre seg fortjent til hennes tillit.

 

Cora er dessuten en skikkelig pappajente og det er pappa veldig glad for.

Arog - vår staute Tibetanske Mastiff gutt

Arog_Tibetan_Mastiff

Kraftpluggen Arog ble født i Arendal 17. desember sammen med 8 andre søsken. Arog, som er av rasen Tibetansk Mastiff flyttet inn til Monsenflokken i en alder av 11 uker. Mamma Lillith og pappa Serberus er to fantastisk flotte unghunder fra Finland og det lover jo godt for utviklingen til Arog.

 

Arog er en svært bestemt og selvstendig kar på 3 år. Han vet virkelig hva han vil og hvis ikke vi vil det samme som han, så er det vårt problem. Turer i skog og mark skjer helt på hans premisser. Den eneste grunnen til at han faktisk gidder å gå lengre turer lengre, er at han elsker å leke med Asena og Cora. Særlig liker han lekeslossing med Asena som nå er ca 8 kg lettere enn ham selv.

 

Turer alene med oss tobeinte er han vesentlig mer lunken til. Vanligvis ender det opp med at han setter seg på rumpa etter kort tid og der blir han sittende inntil vi snur og vender nesen hjem. Går vi med ham uten bånd, finner han veien hjem selv uten å vente på oss.

 

Dessverre har han slarkete ankler som er en plage. Vi håpet dette var noe som kunne vokse seg til, men så skjedde ikke. I juli '13 var det opp på operasjonsbordet for å stramme noen leddbånd. Det var en forholdsvis enkel operasjon. Vi valgte å operere det venstre bakbeinet først. Leddet er noe strammere og stabilt, men ikke så mye som vi håpet på. Vi er nå i tenkeboksen om vi ønsker å la han gå igjennom tilsvarende operasjon på høyre benet. I tillegg har vi fått påvist mild grad HD som ikke gjør hans plager mindre.

 

Arog er en skikkelig særing og nettopp derfor er han så utrolig sjarmerende. Fremmede er han ikke glad i og bekjente tolererer han så vidt, men vi som er i familien blir varmt mottatt. En herlig kar!

Copyright © 2012-2014 Margrethe Monsen - post@asena.priv.no

OUR FOURLEGGED IN ACTION